Най-честите ремонти на ОВК и как да ги предотвратим

ОВК

ОВК система е съвкупност от системи за отопление, вентилация и климатизация. Тя е от съществено значение във всяка модерна сграда. По-често се използва в обществени сгради с площ по-голяма от 50кв.м. и се препоръчва за производни помещения, в които пребивават хора поне 4 месеца през зимата. Те гарантират, че вътрешната среда е удобна, безопасна и здравословна.

Отопление

Отоплителните системи, проектирани и произведени от KMP Build, са високотехнологични, перфектно съобразени с нуждите на клиентите, висококачествени, издръжливи и лесни за поддръжка. Добавената стойност, която клиентите получават, е висока ефективност и ниски разходи за отопление. Нашият опит и професионализъм ни позволяват да проектираме, инсталираме и поддържаме оборудването.

Вентилация

Вентилацията е ключов елемент в създаването на здравословна среда в домове, офиси и обществени сгради. Екипът ни изготвя индивидуални проекти за всеки обект с цел постигане на максимална ефективност на вентилационната система. В допълнение към доставката на вентилационно оборудване (въздуховоди, отдушници, автоматични вентилатори и др.) и изграждането на цялостни системи, KMP Build предлага гаранционно, следгаранционно обслужване и ремонти.

Климатизация

Климатизацията е съществена част от съвременния живот и KMP Build разполага с екип от инженери, които произвеждат и ремонтират климатици за всякакви помещения – от домакинства до големи обекти като офис сгради, хотели, търговски центрове и спортни центрове.

Соларни системи

Системите за слънчева енергия отдавна се разглеждат като инвестиция в бъдещето и са широко приети като практично решение не само за големи сгради, но и за обикновени домове. Ние от KMP Solar вярваме, че тези системи са най-ефективното и иновативно решение за производство на електроенергия на минимална цена.

ОВК системите са сложни и като всяка машина изискват редовна поддръжка и ремонт. В тази статия ще обсъдим най-честите ремонти на ОВК и как да ги предотвратим.

Мръсни въздушни филтри

Замърсените въздушни филтри са един от най-често срещаните проблеми с ОВК. Въздушните филтри са отговорни за отстраняването на прах, отломки и други замърсители от въздуха. С течение на времето въздушните филтри могат да се запушат, което намалява ефективността на ОВК системата. Това може да доведе до намален въздушен поток, повишено потребление на енергия и лошо качество на въздуха в помещенията.

Профилактика

Най-добрият начин да избегнете замърсяването на въздушния филтър е да го сменяте редовно. В зависимост от вида на филтъра и честотата на използването му, въздушният филтър трябва да се сменя на всеки 1 до 3 месеца. Редовната смяна на въздушния филтър ще спомогне за поддържане на ефективността на ОВК системата и ще подобри качеството на въздуха в помещенията.

Течове на хладилен агент

Изтичането на хладилен агент е често срещан проблем при климатиците. Хладилният агент е вещество, което абсорбира топлината от въздуха и го охлажда. С течение на времето в тръбопроводите за хладилен агент могат да се появят течове, които да доведат до неправилно функциониране на ОВК системата. Течовете на хладилен агент могат също така да окажат отрицателно въздействие върху околната среда.

Предотвратяване

За да избегнете течове на хладилен агент, е важно да проверявате редовно Вашата ОВК система. Професионалните ОВК техници, които можете да намерите в нашата компания, могат да проверят хладилните Ви линии за течове и дали нивото на хладилния агент е правилно. Ако има съмнение за изтичане на хладилен агент, е важно да го ремонтирате възможно най-скоро.

Дефектен термостат

Повредата на термостата е друг често срещан проблем на ОВК. Термостатът е отговорен за регулирането на температурата в дома или сградата Ви. Ако термостатът не работи правилно, Вашата ОВК система може да работи неефективно или изобщо да не работи.

Профилактика

За да избегнете повреда на термостата, е важно да го проверявате редовно. Професионалните ОВК техници, които можете да намерите в нашата компания, могат да проверят и калибрират кабелите на термостата и да гарантират, че термостатът работи правилно. Също така е важно редовно да сменяте батериите на термостата.

Мръсни бобини

Замърсяването на намотките е често срещан проблем, който намалява ефективността на системите за отопление, вентилация и климатизация. Бобините са отговорни за предаването на топлината от въздуха към хладилния агент. С течение на времето серпентината може да се задръсти с мръсотия, прах и други замърсители, което намалява способността ѝ да предава ефективно топлина.

Профилактика

Редовната проверка на ОВК системата е от съществено значение за предотвратяване на замърсяването на серпентините. Професионалните ОВК техници, които можете да намерите при нас, могат да почистят серпентината и да гарантират, че тя работи правилно. Също така е важно редовно да сменяте въздушния филтър, за да предотвратите запушването на серпентината с мръсотия и прах.

Електрически проблеми

Електрическите проблеми са често срещан проблем в ОВК и могат да бъдат опасни. Електрическите проблеми могат да доведат до неправилно функциониране на ОВК системата или дори до пожар. Електрическите проблеми могат да бъдат причинени от дефектно окабеляване, повредени компоненти или неправилно функциониращи контролни панели.

Профилактика

Редовната проверка на системата за отопление, вентилация и климатизация е от съществено значение за предотвратяването на електрически проблеми. Професионалният ОВК техник, който ще извърши инспекцията при нас, може да провери окабеляването, да инспектира компонентите и да се увери, че контролното табло работи правилно. Също така е важно да се възложи на лицензиран електротехник да провери електрическата система.

Системите за отопление, вентилация и климатизация са от съществено значение за поддържането на комфортна среда в помещенията, а редовната поддръжка и ремонт са важни за ефективната работа на системата за отопление, вентилация и климатизация. Като следвате превантивните мерки, описани в тази статия, можете да предотвратите често срещани проблеми с ОВК системите и да поддържате безпроблемната им работа. За да сте сигурни, че системата Ви е безопасна и ефективна, винаги не забравяйте да я проверявате и ремонтирате от професионалните ОВК техници, които можете да намерите в нашата компания.

Допълнителни връзки и повече за услугите, които предлагаме

Можете да се свържете с нас през страницата Kонтакти или на нашата Facebook страница. Ако пък се нуждаете от изграждане на ел. инсталацииВиК услугиремонтни дейности или Контрол на достъп ще отрикете тях и много други услуги, които предлагаме, в страницата Услуги.

Полезни статии

KMP Build

Обикновено отговаряме в рамките на един ден

Здравейте, добре дошли в нашия сайт. Моля, натиснете бутона по-долу, за да разговаряте с нас през Viber. Отговаряме в периода от 8ч. до 20ч.

Powered by WpChatPlugins
Call Now Button