Използват се основно два вида методи за почистване на СВК: сухи и мокри. Като сух метод за почистване на мазни аспирации се определя почистването със сгъстен въздух. Това е въздушно почистване на въздуховодната мрежа и елементите й с използване на въздух под налягане, подаван през дюза. Методът се използва за почистване на вътрешната повърхност на въздуховодната мрежа. Почистват се елементи от вентилационната система с леко прахово замърсяване. Локално почистване на места от вентилационната инсталация може да се осъществи с ръчно почистване с прахосмучеща машина, на която е монтирана четка. При въртеливото си движение четката отделя замърсяванията във въздуховодната мрежа. Този метод се използва за почистване на въздуховодна мрежа, съдържаща сух атмосферен прах. И при двата посочени метода за почистване на мазни аспирации е необходимо използването на машина за създаване на подналягане. Необходимо за транспортиране и събиране на отделените замърсявания при почистването.
Използването на мокри методи е необходимо за премахване на лепкави замърсявания, като мазни отлагания в изходящи кухненски вентилационни инсталации. В практиката намират приложение мокрото вакуумиране. Това е ръчно вакуумиране с водни прахосмукачки; почистването с разтвор на препарати – омекване или разтваряне на замърсявания; ръчно почистване на вътрешни повърхности с определена течност; почистване с паро- или водоструен апарат за премахване на много упорити замърсявания. При почистването на изходящи кухненски вентилационни инсталации в някои специфични случаи се използва комбинация от сухи и мокри методи.

Контактна форма


  Лице за контакт:


  Телефон:


  E-mail:


  Съобщения:

  Ако някога сте попадали в ситуация, в която трябва да почистите омазнен аспиратор, знаете, че това може да бъде трудна задача. Натрупването на мазнини и мръсотия може значително да намали производителността на вашия аспиратор и не винаги е ясно как да го почистите ефективно, без да причините щети. Тази статия предоставя изчерпателно ръководство за професионално почистване на мазни аспирации.

  Мазните аспирации или абсорбатори са основни инструменти в кухнята. Те помагат за филтрирането на дим, топлина и миризми, което прави вашето готвене по-удобно и по-здравословно. С течение на времето обаче тези уреди натрупват значително количество мазнини и мръсотия, което може да доведе до проблеми, ако не се почистват редовно.

  Защо редовното почистване е от съществено значение

  Редовното почистване на вашия аспиратор гарантира неговата ефективност и дълготрайност. Натрупването на грес може не само да доведе до влошаване на производителността, но също така може да се превърне в потенциална опасност от пожар. Следователно приемането на редовен график за почистване не е просто въпрос на поддръжка на вашия уред, това също е въпрос на безопасност.

  Техники и продукти за почистване

  Ефективното почистване на мазни аспиратори включва комбинация от правилните техники и почистващи продукти. Ето няколко стъпки, които да ви преведат през процеса:

  Подготовка

  Уверете се, че аспираторът е изключен и изваден от контакта, преди да започнете почистването. Това е важна мярка за безопасност за избягване на електрически удари.

  Премахване на филтрите

  Повечето аспиратори се доставят с подвижни филтри. Извадете ги и ги накиснете в разтвор от топла вода и препарат за съдове, за да разхлабите мазнината.

  Почистване на филтрите

  След накисване, изтъркайте внимателно филтрите с мека четка. Това трябва да помогне за премахване на останалата мръсотия. Изплакнете филтрите обилно и ги оставете да изсъхнат, преди да ги сглобите отново.

  Почистване на аспиратора

  Използвайте обезмасляващ препарат или смес от оцет и сода за хляб, за да почистите аспиратора. Нанесете почистващия препарат, оставете го да престои няколко минути, за да се разтвори мазнината, и след това избършете с влажна кърпа.

  Поддържане на чистота

  За да поддържате чистотата на вашия аспиратор, помислете за избърсване на аспиратора след всяко готвене. Това може да помогне за предотвратяване на натрупването на мазнини и да удължи интервалите между дълбоките почиствания.

  Редовното почистване не само гарантира ефективността на вашия аспиратор, но и повишава безопасността на вашата кухня. Поддържайте кухнята си свежа и функционална, като поддържате аспиратора си чист и без мазнини.

  ЧЗВ за Почистване на мазни аспирации

  Редовното почистване на вашия мазен аспиратор гарантира неговата ефективност и дълготрайност. С течение на времето аспираторите натрупват мазнини и мръсотия, което води до влошаване на производителността и дори се превръща в потенциална опасност от пожар. Следователно редовното почистване е както мярка за поддръжка, така и за безопасност..
  Да, можете да сведете до минимум натрупването на мазнина, като избършете аспиратора след всяко готвене. Тази рутина може да помогне за удължаване на интервалите между дълбоките почиствания и поддържане на вашия аспиратор в по-добра форма за по-дълго време.
  Честотата на почистване зависи от това колко често използвате вашия аспиратор. Въпреки това, добро правило е да го почиствате основно на всеки 2-3 месеца. При тежка употреба може да е необходимо ежемесечно почистване.
  Започнете с изключване и изваждане на аспиратора от контакта за безопасност. След това извадете и накиснете филтрите в разтвор от топла вода и препарат за съдове. След накисване ги изтъркайте внимателно с мека четка, изплакнете обилно и ги оставете да изсъхнат, преди да ги сглобите отново. Използвайте обезмасляващ препарат или смес от оцет и сода за хляб, за да почистите самия аспиратор.

  Допълнителни връзки и повече за услугите, които предлагаме

  Можете да задавате Вашите въпроси и да се свържете с нас през страницата Kонтакти или на нашата Facebook страница, където ще имате възможност да следите работата ни.

  Ако пък се нуждаете от изграждане на ел. инсталацииВиК услугиремонтни дейности или поддръжка на Фотоволтаични електро централи ще отрикете тях и много други услуги, които предлагаме, в страницата Услуги.

  Контактна форма


   Лице за контакт:


   Телефон:


   E-mail:


   Съобщения: