Предназначението на подовата замазка е да изравни нивото на стоманобетонната подова плоча. Тъй като при монолитното й изливане няма как да бъде идеално гладка и равнинна.  Замазката има за цел да осугури подходяща основа за полагането на настилките в сградите. Подовите замазки биват две категории. Първата категория е земно-влажна подова замазка, която се състой от определено съотношение на пясък, цимент и вода. Този тип замазка е подходящ за дебелина на слоя минимум 4см за да бъде здрава. При по-големи дебелини на слоя се полага допълнително и армировъчна мрежа, която осигурява здравина и предовратява пукнатини по замазката.  Втората категория е саморазливна замазка. За разлика от класическата земно-влажна замазка при която консистенцията е хомогенна, при саморазливните замазки консистенцията е по рядка и за това тя е подгодяща при дебелини на слоя до 2см.

Допълнителни връзки и повече за услугите, които предлагаме

Можете да се свържете с нас през страницата Kонтакти или на нашата Facebook страница, където ще имате възможност да следите работата ни.

Ако пък се нуждаете от изграждане на ел. инсталации, ВиК услуги, ремонтни дейности или поддръжка на Фотоволтаични електро централи ще отрикете тях и много други услуги, които предлагаме, в страницата Услуги..